Hoe het werk wordt gedaan

Na uw akkoord zullen wij beginnen met het nemen van elke mal om deze in de werkplaats te reproduceren. Hiervoor kan het gebruik van een siliconenlijst nodig zijn indien het een roosvenster betreft of een versierd motief (acanthusbladeren, trossen fruit, bloemen, figuurtjes, enz.)

Daarna gieten we elke mal in gips in onze werkplaats. Wij gebruiken een traditioneel mengsel, ook staf genoemd, van natuurlijk gips en plantaardige versterkingen (sisal, jute) of glasvezel.

Bij uw thuiskomst demonteren wij zorgvuldig het betreffende deel van het plafond. De latten, huisjes, en andere houten balken worden dan nauwkeurig onderzocht.

Deze stap is heel belangrijk, want soms zijn er verrassingen: schimmel, motten, wormstekig hout, schimmel,…

In dit geval zal Gesso een beroep doen op het bedrijf Protector (www.protector.be), dat onder meer gespecialiseerd is in de behandeling van merula. Het is mogelijk dat zij het houten frame geheel of gedeeltelijk vervangen. Maak je geen zorgen, dit wordt meestal ook gedekt door je opstalverzekering.

Het werk gaat verder met het aanbrengen van ons gipsplafond en lijstwerk op een stevige ondergrond. De verbindingen met het plafond en het bestaande lijstwerk zullen volkomen onzichtbaar zijn.

Het enige wat nog rest is het aanbrengen van de verf op het gehele gerestaureerde plafond of de muur.

Wij kunnen elk type kroonlijst, fries, lijstwerk, schilderijrail, oorspronkelijk in personeel, stucwerk, pleisterwerk, hout en zelfs kartonsteen, in pleisterwerk reproduceren.